Toffe avond. Een onderdompeling in mooie beelden en aangename poëzie. Knap! (optreden voor de bib in Zandhoven).

Dit was echt wat ik nodig had. Jullie hebben mij een heel aangename namiddag bezorgd. Dank je wel. (bewoonster van De Veldekens - Berchem).

Een bewoner wilde dat ik jullie een bedank-mailtje stuurde. Hij heeft echt genoten van jullie voorstelling en het heeft hem ontzettend geraakt. Daarom een dikke welgemeende dank u wel voor jullie! (bericht van woonzorgcentrum Pniël in Pulderbos).

Prachtige beelden bij de poëziereeks over de 'Vier seizoenen'. We zijn blij dat we gekomen zijn. We hebben van het geheel genoten. Heel, heel mooi!

Tot vandaag aangesproken met toffe reacties over 't Pastoorke.
Verschillende mensen spreken het woord 'professioneel' uit.
Dit over het geheel, maar vooral over beeld en geluid!
Dit wou ik jullie zeker laten weten. (van Rit Vinck, een medewerkster aan het project 't Pastoorke)

Mooi gedaan…. Maar dat wisten we al van de uitvoering zelf.

Nogmaals heel veel dank voor jullie fantastische bijdrage aan heel dit project. Jullie deden dit schitterend.
Met vriendelijke groeten (van Burgemeester Luc Van Hove, naar aanleiding van de afronding van 't Pastoorke)


Jullie hebben dat super gedaan! Ik heb vandaag extra energie. Poëzie geeft je blijkbaar vleugels.


Heel plezant dat de verhalen die je vertelde over dingen gaan uit onze eigen omgeving. De stroper, de Kesselse Hei, het boerderijtje, ... ik zag het allemaal voor mij. Ik heb genoten van het begin tot het einde.


We hebben intens genoten van jullie poëzie, woordkust ... gedichten. Het was een 'Waauww' moment. Ik zal het iedereen aanraden.


De verhalen waren heel tof. Je bracht het zeer expressief. Het was echt heel gevarieerd. We hebben genoten.


Na afloop krijgen we oprecht applaus. Een drietal dames die links van mij ieder woord hebben ingezogen, feliciteren me oprecht. Bij de afbraak hoor ik drie andere dames onder elkaar redetwisten welke cello speler beter of slechter is in de sonates van Bach…. Een gedroomd publiek was dit, die er zeker iets van hebben meegedragen.


Onze bewoners hebben hier enorm van genoten en we hopen dat we jullie volgend jaar opnieuw mogen verwelkomen!


Er is voor een podium gezorgd, de zaal waar men eet kan afgesloten worden door een mobiele wand, het is ideaal. De mensen luisteren allemaal met veel aandacht en zijn muisstil. Na afloop komen ze ons bijna allemaal persoonlijk feliciteren en danken – hartverwarmend, hiervoor doen we het.


Een onvergetelijke ervaring – er was een zaal apart voor ons, verduistering geen probleem, scherm en beamer beschikbaar – het programma was in twee delen : eerste deel voorlezen door bewoners – dan koffie en cake en nadien ons optreden.  Na afloop kregen we een staande ovatie… en heel veel persoonlijke reacties en felicitaties.


Het tweede deel heeft met dermate begeesterd en zelfs tot tranen toe bewogen: heel beroepsmatig en omlijnd met doordachte beelden en onderlijnende muziekfragmenten. Enig mooi. Wat een ‘performance’ van de voordrachtkunstenares, wat een inleving, wat een bezieling, wat een gedrevenheid: hoogstaand.  Bedankt!


Na afloop krijgen we een stevig applaus en een paar persoonlijke felicitaties. Een van de dames wordt met tranen in de ogen terug naar haar kamer gebracht en een oude man in een rolstoel doet moeite om tot bij mij te geraken om me de hand te drukken en me te feliciteren en danken voor een mooi moment.  Later verneem ik dat het iemand is die heel veel van literatuur houdt en altijd met zijn neus in de boeken zit. Hij zegt dat hij beseft dat ik na afloop doodmoe moet zijn. We rijden naar huis met een goed gevoel.


Een grote aparte zaal, die verduisterd kan worden. De zaal loopt bomvol – veel rolstoelen en rollators – het publiek luistert aandachtig, maar veel heen en weer gerij met rolstoelen – de begeleiders zijn echter heel attent om iedereen die het wil discreet weg te rijden. Na afloop krijgen we een stevig applaus en veel persoonlijke felicitaties – een paar mensen waren bijzonder ontroerd. Een voorstelling die je een warm en goed gevoel geeft…..


Na afloop krijgen we uitgebreid applaus, en veel dames feliciteren ons nog eens mondeling – “we mogen nog eens terugkomen”… wordt er gezegd. Een geslaagde voorstelling die ons veel voldoening heeft gegeven.


Deze voorstelling is prima verlopen. De senioren die aanwezig waren hebben mij bevestigd dat zij genoten hebben van begin tot einde. Nogmaals hartelijk bedankt voor de fijne namiddag.


De mensen die de kelk tot op het einde uitgedronken hebben waren echter allemaal heel tevreden en positief, een dametje met zakdoek voor de ogen begon me haar hele leven uit de doeken te doen.


Ikzelf was er die dag niet bij, maar naar ik vernomen heb van de collega’s en de deelnemers, hebben ze ervan genoten. (commentaar van een animatie-verantwoordelijke).


De verhalen waren heel plezant, veel leuker dan altijd bingo spelen.


Een man op de eerste rij begon te wenen als ik het gedicht van Marnix Gijsen over zijn vader voordroeg.  Na afloop zei een van de dames : “ik heb heel mijn leven zien passeren”, een andere commentaar was dat het zo’n rustige en mooie namiddag was, zonder veel drukte en lawaai.  Van alle kanten hebben we felicitaties gekregen, ook de inrichters waren opgetogen over het resultaat.


De dames waren heel duidelijk verstaanbaar. Een aangenaam uurtje ontspanning. De gedichten en bijhorende beelden brachten herinneringen naar boven. Het verloop van ons leven...


Leuke verhalen die mij doen denken aan de tijd dat ze voor ons verhalen voorleesden.


Onze bewoners hebben erg genoten van jullie voorstelling, net zoals de mensen van Calamart zelf (zoals ik begrepen had).  Ook wat de organisatie en afspraken betreft, hebben wij geen problemen gehad.  Indien u in de toekomst nog een gelijkaardig project hebt, mag u dit altijd laten weten.


We krijgen na afloop heel veel proficiats te horen, maar vooral een man die niet eens meer in een rolstoel kan zitten maar op een rolbed wordt binnen-en buitengerold houdt eraan om ons nog na afloop persoonlijk te komen feliciteren. Ik heb voorgesteld te verwittigen als onze nieuwe productie klaar is.  Een van de animatrices  zegt ons dat in hun instelling sommige mensen hevig verlangen naar eens iets anders, cultureel hoogstaander dan alle andere evenementen die voorgesteld worden.  We verlaten de zaal met een heel goed gevoel.


De reacties na het optreden waren zeer positief. Er waren er zelfs verschillende die het spijtig vonden dat het ‘al’ gedaan was.