Livin

Marc bl s

Livin, pseudoniem voor Marc Lambrechts geboren op 2 augustus 1952 te Wilrijk, groeide op in de stad Antwerpen. Zijn ouders wekten zijn interesse voor de schilderkunst door met hem geregeld musea te bezoeken. Vooral het Koninklijk Museum Voor Schone Kunsten te Antwerpen inspireerde Livin om op vroege leeftijd te gaan schilderen.  De stijlen waarvoor hij vooral in bewondering stond, waren realisme, fotografisch realisme en naturalisme. Realistische – vaak geromantiseerde haven- en stadsgezichten bleven zeer lang het onderwerp van zowel zijn eerste tekeningen en olieverfschilderijen als zijn werken in een later stadium. Hij exposeerde op personeelstentoonstellingen van enkele bedrijven. Het talent voor tekenen en schilderen zat hem wellicht in de genen en erfde hij van zijn grootvader aan moeders kant - François LIVIN De Bré - die hij spijtig genoeg niet gekend heeft. Uit eerbied voor die geërfde gave koos hij de tweede voornaam van zijn grootvader als pseudoniem.

Als professioneel informaticus ontwierp hij ook grafische werken zoals affiches en flyers. Maar informatica en schilderkunst waren niet gemakkelijk te verenigen en over een lange periode ontbrak de inspiratie en tijd om op een creatieve manier te schilderen.

Op latere leeftijd kwam hij in contact met Paul Ibou - een gerenommeerd kunstenaar, grafisch ontwerper, constructivist, schilder, beeldenbouwer. Paul Ibou inspireerde hem om een andere richting in te slaan. Nieuwe inspiratie vond Livinin de kunststrekkingen van Bauhaus, Kubisme, Zero, Op-art. Naar aanleiding hiervan stelde hij ook in Paul Ibou's atelier enkele werken ten toon.

Vanaf de eerste meer moderne creatie gaf dit hem een enorme prikkel om in die richting verder te gaan. Ook het ontwikkelen van logo’s en merknamen werd een uitdaging.

Livin werkt met olieverf, acryl en airbrush, op doek en paneel, in mindere mate met metaal. Niet enkel plastische kunsten boeien hem, maar voor de podiumkunstensector ontwerpt hij ook decors en belichtingscomposities.

Contact via www.calamart.be of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lid van Amakuzand

Lid van CalamArt vzw

Lid van OpenDoek vzw